Magyarország

2011.08.30. 09:49

Újabb ajánlat a Golgotára

Debrecen - Milliárdokat fizetne a debreceni cég és Budapestre vinné a Munkácsy képet.

Debrecen - Milliárdokat fizetne a debreceni cég és Budapestre vinné a Munkácsy képet.

Megvenném Pákh Imrétől Munkácsy Mihály Golgota című festményét – ezzel kereste fel szerkesztőségünket Aszalós Sándor hétfőn délután, s kérte, segítsünk neki a kapcsolatfelvételben. Ajánlata komolyságát bizonyítandó közjegyző által hitelesített cégkivonatot is hozott. A papírok szerint vállalkozása, a debreceni Metalstal Kft. 3 milliárd 500 ezer forintos tőkével rendelkezik.

– 2,7 milliárd forintot kínálok a képért – jelentette ki. Kérdésünkre, honnan az elhatározás, elmondta, már évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne a gondolat, hogy a Golgotát meg kell menteni.

– Az állam mindig ígérgette, hogy rendezi a festmény sorsát, de pénz az sose került rá, bezzeg autópályára százmilliárdokat költöttek. Én úgy gondoltam, hogy a pénzt vagy erre vagy pedig az Aranybika megvásárlására költöm. Végül azért döntöttem a Golgota mellett, mert az megismételhetetlen, egyedülálló – magyarázta indítékát. A trilógia részét képező festményt azonban nem tartaná Debrecenben.

– Azt szeretném, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban állítsák ki, hogy minél többen láthassák – mondta Aszalós Sándor.

Szerettük volna megtudni a Munkácsy Alapítvány vezetőjének véleményét, ám a Hajdú-Bihari Napló lapzártájáig nem tudtuk őket elérni.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!