Magyarország

2011.08.24. 15:57

Az LMP nem indít közös jelöltet az MSZP-vel

Budapest (MTI) - Az LMP nem kíván az MSZP-vel közös jelöltet indítani a II. kerületi időközi országgyűlési választáson - mondta szerdán Kovács Márton, az LMP II. kerületi frakcióvezetője az MTI-nek. A szocialisták szerdai sajtótájékoztatójukon tettek javaslatot egy közös jelölt támogatására.

Budapest (MTI) - Az LMP nem kíván az MSZP-vel közös jelöltet indítani a II. kerületi időközi országgyűlési választáson - mondta szerdán Kovács Márton, az LMP II. kerületi frakcióvezetője az MTI-nek. A szocialisták szerdai sajtótájékoztatójukon tettek javaslatot egy közös jelölt támogatására. "A legutóbbi zuglói időközi választás is megmutatta, hogy a budapesti polgárok jobban bíznak az LMP-ben, mint a hitelét veszített MSZP-ben" - nyilatkozta szerdán Kovács Márton az MTI-nek. Az LMP II. kerületi frakcióvezetője hozzátette: csak egy hiteles ellenzéki párt képes legyőzni a Fideszt akár országosan, akár helyi szinten.

A II. kerületi önkormányzat MSZP frakciójának vezetője, Örsi Gergely szerdai sajtótájékoztatóján javasolta, hogy az LMP vizsgálja felül az együttműködést elutasító merev álláspontját és állítsanak közös jelöltet az időközi választáson. Budapest 2. kerületében azért vált szükségessé az időközi parlamenti választás kiírása, mert a Fidesz-KDNP színeiben ott egyéni mandátumot szerzett Balsai István szeptembertől az Alkotmánybíróság tagja lesz.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!