Magyarország

2011.07.14. 10:59

Tétényi Éva kormánybiztos kijelölését kéri Orbán Viktortól

Tatabánya(MTI) - Kormánybiztos kijelölését kéri a miniszterelnöktől az Esztergomban kialakult helyzet megoldására a város polgármestere, aki erről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t.

Tatabánya(MTI) - Kormánybiztos kijelölését kéri a miniszterelnöktől az Esztergomban kialakult helyzet megoldására a város polgármestere, aki erről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t. Tétényi Éva (független) elmondta: kéréséről szerdán e-mailben értesítette Orbán Viktor kormányfőt és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, csütörtökön pedig hivatalos levélben is megkeresi őket.

 "A helyi Fidesz durva támadásaival szemben csak egy, a kormánypárt által kijelölt külső mediátor jelenthet védelmet. A település érdekében a béke helyreállítása az első, ezt az elmúlt kilenc hónapban nem sikerült elérni, ezért Orbán Viktor személyes közbelépése hozhat gyors eredményt" - fogalmazott a város vezetője.

A polgármester úgy véli, ha egy külső személy az önkormányzatiságot nem korlátozva nem tud közvetíteni a közte és a testület kétharmadát adó Fidesz-frakció között, akkor marad a működésképtelenség és a képviselő-testület feloszlatása.

Tétényi Éva az MTI kérdésére azt mondta: olyan eseményeket ért "a Fidesz durva támadásai" kifejezés alatt, mint a frakció csütörtökre meghirdetett budapesti sajtótájékoztatója, amelynek a meghívója szerint ő azt állította, hogy "egyenként kéne megverni a fideszes képviselőket".

A polgármester hozzátette, hogy az idézett kifejezés a helyi televízióban hangozhatott el, ahol stúdióbeszélgetést folytatott Steindl Balázs frakcióvezetővel, majd a felvétel után magánbeszélgetésként, a tévévitát folytatva emlékei szerint úgy fogalmazott: "lehet, Balázs, hogy titeket tényleg meg kell verni, hogy észhez térjetek, mert ez így nem mehet tovább".

A helyi Fidesz-frakció képviseletében Bánhidi Vajk az MTI-nek elmondta, hogy ők a kormánybiztos ügyéről hivatalosan nem kaptak tájékoztatást. Közölte, hogy a képviselő-testület délután hat órakor zárt ülést tart, egyetlen napirendi pontként az adósságrendezéssel kapcsolatos ügyekkel foglalkoznak, de a kezdeményezésről tájékoztatást kérnek a polgármestertől.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!