Magyarország

2011.07.08. 13:10

Második féléves kormányzati munkaterv 160 előterjesztéssel

Budapest (MTI) - Mintegy százhatvan előterjesztés szerepel a kormány második félévi, a feladatokat azok ütemezésével együtt feltüntető munkatervében.

Budapest (MTI) - Mintegy százhatvan előterjesztés szerepel a kormány második félévi, a feladatokat azok ütemezésével együtt feltüntető munkatervében.    A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kabinet egyik augusztusi ülésén tárgyalnak a kormánytagok a jövő évi költségvetésről szóló törvényről.

    Szeptemberben kerülhet a kormány elé a bírósági végrehajtással kapcsolatos jogszabályok módosításáról szóló tervezet, az igazságügyi szervezet átalakításával kapcsolatos törvényekről, az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényről, valamint az új felsőoktatási törvényről, az új Munka Törvénykönyvéről, továbbá a versenyképesség javítását megalapozó és egyéb adótörvények módosításáról szóló előterjesztés. Decemberre ütemezik a választási eljárásról szóló jogszabály módosítására készített tervezet megvitatását.

    A júliustól december 31-ig terjedő időszak kormányzati munkaterve alapján a legtöbb munka a törvény-előkészítésben a fejlesztési, a nemzetgazdasági és a közigazgatási tárcára vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!