Magyarország

2011.06.01. 17:02

Orbán: Magyarország mindig az alacsony adózás híve lesz

<p>Dublin&nbsp; (MTI) - Magyarország mindig az alacsony adózás híve lesz, és nem akarja, hogy az adórendszereket európai szinten harmonizálják - jelentette ki Orbán Viktor azon a sajtótájékoztatón Dublinban, amelyet Enda Kenny ír kormányfővel folytatott szerdai tárgyalása után tartott.</p>

Orbán Viktor hangsúlyozta, az alacsony adók versenyt generálnak, és az Európai Unió gazdaságának szüksége van erre a belső versenyre.

    Mint fogalmazott: "nagy szimpátiával és elismeréssel követjük azt a küzdelmet, amelyet Írország folytat a gazdasága rendbe tétele érdekében".

    A megbeszélésen - mint azt a két miniszterelnök elmondta - téma volt Horvátország EU-csatlakozása is. Ezzel kapcsolatban Orbán közölte: még június vége előtt szeretnék befejezni a horvátokkal a tárgyalást. Ez lehetséges, hogy ha megvan a politikai akarat - hangsúlyozta, hozzátéve: ezért arra kéri a tagállamok miniszterelnökeit, hogy támogassák ezt a célt.

Orbán hat jogszabályt akar

    Orbán Viktor elmondta: "nagy küzdelmet folytat" azért, hogy az Európai Parlament (EP) és az Európai Tanács között létrejöjjön egy megállapodás a gazdasági kormányzás alapját adó hat jogszabályról. Az EP-től több mint kétezer módosító indítványt kapott, és bonyolult kompromisszumokat kell kötni, hogy a megállapodás, illetve a törvények megszülessenek. Ezért - mint mondta - arra kérte ír kollégáját, támogassa őt ezeken a tárgyalásokon. Enda Kenny támogatásáról biztosította Orbán Viktort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!