Magyarország

2011.06.06. 18:58

Nyugdíjügy - Továbbra sincs megállapodás - Tüntetett a TMRSZ

<p>Budapest&nbsp; (MTI) - A hétfői egyeztetésen sem született megállapodás a rendészeti dolgozókat tömörítő érdekvédelmi szervezetek és a belügyminiszter között. A szakszervezetek képviselői újságírókkal azt közölték: kedden reggel 7 órakor találkoznak Orbán Viktor miniszterelnökkel, akivel folytatják az egyeztetéseket.</p>

A rendészeti szakszervezetek képviselői a megbeszélés után azt mondták: sem elfogadni, sem támogatni nem tudják a Belügyminisztérium javaslatát a rendészeti dolgozók nyugdíjrendszere, illetve életpályamodellje kapcsán.

    A Rendvédelmi Érdekegyeztető Fórum (RÉF) munkavállalói oldalának megbízott elnöke az egyezetést követően elmondta, hogy a 15 érintett szakszervezetből 13 vett részt a tárgyalásokon. Powell Pál hozzátette: a kedd reggeli kormányfői egyeztetésre valamennyi rendészeti szakszervezet elnöke, illetve képviselője meghívást kapott.

    A RÉF hétfőn ismét a rendészeti sztrájkbizottság elnökévé választotta Czövek Jánost, a Honvédszakszervezet elnökét. Czövek János hangsúlyozta, hogy a tárgyalásokban hisznek, ezért ülnek le kedden a miniszterelnökkel is.

    A szakszervezetek a keddi egyeztetéstől azt várják, hogy garanciát kapnak az alaptörvényben vagy más jogszabályban arra, a nyugdíjasok nyugdíja megmarad, de azt is szeretnék elérni, hogy az aktív állomány életpályamodelljének kidolgozásában aktívan részt vehessenek.

    Nagy Linda, a Belügyminisztérium szóvivője a hétfői egyezetést követően úgy nyilatkozott, hogy a tárgyalások jelenlegi szakaszukban a végükhöz közelednek.

    A hétfői egyeztetés idején a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete demonstrációt tartott a Belügyminisztérium épülete előtt, ahol a résztvevők Pintér Sándor tárcavezető távozását követelték.

Esőben tüntetett a TMRSZ a Parlament és a Belügyminisztérium előtt

A többször eleredő esőben tüntetett a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) hétfőn a Parlament előtt; a demonstráció résztvevői elvonultak a Belügyminisztérium épülete előtt is, hogy megvédjék szerzett jogaikat.

    Háromszáz és ötszáz közöttire tehető azok száma, akik az egésznapos tüntetésen részt vettek. A tárca épületétől visszatérő demonstrálóknak a rendezők egyike bejelentette: a TMRSZ főtitkárát a bíróság szabadlábra helyezte és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben, Szima Judit nem hagyhatja el Szekszárdot.

    A nyomozást a TMRSZ működése kapcsán, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelték el. Múlt pénteken házkutatást tartottak a TMRSZ szekszárdi irodájában, majd Szekszárdon gyanúsítottként előállították a szakszervezet főtitkárát, akit kihallgattak, őrizetbe vettek, szombaton pedig Kaposvárra szállítottak. Szima Juditot lakhelyelhagyási tilalom mellett hétfőn szabadlábra helyezte a Kaposvári Városi Bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!