Magyarország

2011.06.14. 09:50

Nemzetpolitikai államtitkárság: kilenctagú kollégium készíti elő a Bethlen alap pályázatainak döntéseit

<p>Budapest, 2011. június 14., kedd (MTI) - Megtartotta alakuló ülését a Bethlen Gábor Alap nyílt pályázatainak döntéshozatalában stratégiai szerepet betöltő kilenctagú kollégium; a döntéseket előkészítő testület elnöki tisztét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felkérésére Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke vállalta - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság kedden az MTI-vel.</p>

Az államtitkárság tájékoztatása szerint a testület tagjai a magyar közigazgatás határon túli magyar ügyekkel foglalkozó vezető tisztségviselői, valamint neves külső szakértők lettek.

A kollégium lefektette azokat az alapelveket, amelyek a testület működését a jövőben meghatározzák. Ezek közül az elnök az átlátható, objektív szakmai értékelési kritériumok alapján történő döntéshozatalt és a közösségi érdekek figyelembe vételének fontosságát emelte ki.

A kollégium megalakulásával a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. szakmai és adminisztratív hátterére építve biztosítja A magyar kultúráért és oktatásért 2011. évi nyílt pályázati felhívásra június 10-i és június 30-i határidőre beérkező pályázatokkal kapcsolatos támogatói döntések előkészítésének akadálytalan lebonyolítását. A pályázat keretösszege 1,2 milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!