Magyarország

2011.06.14. 17:47

Múzeumok éjszakája - Debrecenben Csehország a középpontban

<p>Debrecen (MTI) - Csehország áll az idei debreceni múzeumok éjszakája programsorozat középpontjában; a szervezők szerint elképzelhető, hogy a korábbinál nagyobb lesz a zsúfoltság, a Déri múzeumot és a Református Kollégiumot ugyanis felújítják, emiatt e két helyszínt ezúttal nem lehet látogatni.</p>

A Medgyessy Emlékmúzeum udvarán a cseh kultúrából, zenéből, táncból, népművészetből és gasztronómiából kaphatnak ízelítőt a látogatók, különlegességnek ígérkezik a Hrabal-galaxis pillanatképei című kiállítás, a nyugat-csehországi plzeni múzeum cseh sörtörténeti tárlata, illetve a Svejkfigurák című Android koncert - mondta Lakner Lajos, a Déri Múzeum igazgatója kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

Kukla Krisztián, a Modem (Modern és Kortárs Művészeti Központ) igazgatója arról beszélt, hogy intézményükben éjszakai tárlatvezetésekkel, performanszokkal várják az érdeklődőket. Berendeznek a képtárban egy éjszakai látvány restaurációs műhelyt is, ahol a restaurátorok a közönség előtt "élesben" mutatják be munkájuk rejtelmeit.

A Modem előtti Baltazár Dezső téren családi programokkal, a művészeti központ belső udvarán koncertekkel várják a múzeumok éjszakája debreceni látogatóit.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!