Magyarország

2011.06.02. 16:20

Heves zivatarok miatt az ország nagy részére kiadták a citromsárga riasztást

<p>Budapest (MTI) - Heves zivatarok miatt a Nyugat- és Dél-Dunántúli régió kivételével az egész országra citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) - mondta Fehér Tamás veszélyjelző meteorológus csütörtök délután az MTI-nek.</p>

Hozzátette: a következő órákban valószínűleg a dunántúli területekre is kiadják a riasztást. Az egész országban lehet számítani felhőszakadásra, zivatartok -rahelyenként rövid idő alatt akár húsz-negyven milliméternyi csapadék is leeshet. Jégeső is lehet, néhol két centiméter körüli jégdarabokkal. A zivatarok at erős, 60-80 kilométer/órás szél is kísérheti - tette hozzá.

Zivatarok: főleg a fővárosban várható nagy mennyiségű csapadék

    Fehér Tamás elmondása szerint főleg a fővárosban és környékén hullhat hirtelen nagy mennyiségű csapadék. Jégeső az ország középső és keleti területein valószínű, míg a Dunántúlon inkább felhőszakadásra kell számítani.

    Pénteken szárazabb lesz az idő, az ország nyugati felében fordulhatnak elő zivatarok. Szombaton kevesebb, vasárnap viszont ismét több területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esőre, viharos szélre és jégesőre a hétvégén is számítani lehet.

    Az OMSZ munkatársa azt is elmondta, hogy a zivatarok idején tíz fokkal is visszaeshet a hőmérséklet, de a következő napokban is 30-31 fokos maximumok várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!