Magyarország

2011.06.21. 17:38

Autóbusz-baleset az M70-esen - Megindult a forgalom az autóúton

<p>Csörnyeföld, 2011. június 21., kedd (MTI) - Nem sokkal délután fél öt előtt ismét megindulhatott a forgalom az M70-es autóútnak azon a szakaszán, ahol 12 órával korábban autóbusz ütközött össze frontálisan egy kamionnal.</p>

Tiborcz János, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az útpályát felszabadították, a roncsokat további szakértői vizsgálatokra elszállították a helyszínről. A rendőrség halálos közúti tömegszerencsétlenség gondatlan okozásának gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben.

Az M70-es autóúton kedd hajnalban történt buszbalesetben hatan meghaltak, 26-an megsérültek.

Egy román autóbusz a Zala megyei Csörnyeföld közelében összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal. A balesetben a helyszínen öten meghaltak - a szlovén kamion vezetője, továbbá a busz két sofőrje és két utasa -, összesen 27 sérültet szállítottak a mentők a nagykanizsai kórházba, közülük egy ember később belehalt sérüléseibe.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy az út szélén, a korlátnak sodródva megálló szlovén kamion utasfülkéje szinte teljesen szétroncsolódott, és megsérült a jármű tartálya is. A szétszóródott mészpor a közelben mindent elborított, a járműveket, a csomagokat és az áldozatokat, sérülteket is.

A román autóbusz az ütközés után keresztbe fordult az úton, vezetőfülkéje összeroncsolódott. Az utasok több oldalablakot kitörve és az ajtókat felfeszítve tudták elhagyni a járművet.

Felkereste a baleset helyszínét és a nagykanizsai kórházban fekvő sérülteket a budapesti román nagykövetség belügyi attaséja. Ioan Bente belügyi attasé az MTI-nek nem tudott felvilágosítást adni, hogy a busz utasai Románia mely településein laknak.

A román diplomata arra kérte a nagykanizsai egészségügyi intézmény vezetőjét, hogy biztosítsanak a hozzátartozóknak egy telefonszámot, amelyen közvetlenül érdeklődhetnek a kórházban fekvő sérültek állapotáról.

A kórházat elhagyó könnyű sérültek és a sértetlen utasok túlnyomó többsége még délután továbbindul Spanyolországba, várhatóan nyolcan maradnak a nagykanizsai kórházban - közölte a román nagykövetség belügyi attaséja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!