Magyarország

2011.06.07. 08:51

A mozdonyvezetők a Kossuth téren demonstrálnak június 9-én

<p>Budapest (MTI) - A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) demonstrációt tart csütörtökön a Parlament előtt a Kossuth téren, amelyen a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj intézményének tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak - közölte az érdekképviselet kedden az MTI-vel.</p>

A szakszervezet szerint a hatvan év közeli és azon felüli mozdonyvezetők nek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek, a tervezett intézkedés súlyosan fenyegeti az egzisztenciájukat.

    Az érdekképviselet MTI-hez eljuttatott nyilatkozata szerint a kormány nem hajlandó az egyeztetésekre, nem tesz eleget törvényi kötelezettségének.

    A mozdonyvezetők követelik a tárgyalások azonnali megkezdését és a korkedvezmény és a korengedmény intézményének megőrzését. A munkavállalói érdekképviselet szerint a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíj együtt biztosították a szakmából való tisztes visszavonulás lehetőségét azoknak a mozdonyvezetőknek, akik a szigorított, idősebb korban egyre kevésbé teljesíthető pályaalkalmassági követelmények és a munkakör okozta egészségkárosodásuk miatt hivatásuk feladására kényszerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!