Magyarország

2011.05.03. 15:31

Szakszervezetek: se béremelést, se kompenzációt nem kaptak a közmédiumok dolgozói

<p>Se béremelést, se kompenzációt nem kaptak a közmédiumok dolgozói - írja közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tizenhárom szakszervezete.</p>

A szakszervezetek szerint a munkáltató annak ellenére nem fizette ki a májusi fizetésekkel a kompenzációt, hogy a bértárgyalásokon megállapodtak ebben, és a vezérigazgató is ígéretet tett rá. A szakszervezetek közleménye szerint azt az ígéretet kapták, hogy ezerháromszáz dolgozó esetében van szükség kompenzációra, és erre száztíz millió forintot fordítanak.

A szakszervezetek emlékeztetnek, hogy a kormány döntése értelmében a kompenzációt köteles kifizetni a munkáltató. Megjegyzik, hogy a kabinet korábban be is jelentette, hogy a májusi bérekkel az állami szférában mindenhol kifizették az adótörvények miatti ellensúlyozást.

A 13 szakszervezet követeli további, hogy a bérkompenzáción kívül legyen béremelés is. Azt írják, hogy az idei évre összességében 6%-os bértömeg emelést akarnak, differenciáltan, figyelembe véve a kialakult bérfeszültségek csökkentését, az egyenlő munkáért-egyenlő bért alapelveit.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!