Magyarország

2011.05.03. 15:11

Rohác DNS-e - magyarázatot kér az ügyészség az NNI-től

<p>Magyarázatot vár a Fővárosi Főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodától azzal kapcsolatban, hogy mi akadályozta a nyomozó hatóságot a Fenyő-gyilkosság elkövetőjének azonosításában. Kedden a Népszabadság írt arról először, hogy az ügyészség vizsgálja, terhel-e valakit felelősség a több hónapos késésért, amiért csak mostanra derült ki, hogy Fenyő János médiavállalkozó gyilkosának sapkájában Jozef Rohác DNS-ét találták meg.</p>

A Fővárosi Főügyészség valójában nem vizsgálatot folytat, hanem tájékoztatást és magyarázatot kért az NNI-től az ügyben - mondta a Független Hírügynökségnek Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Ezért megkereséssel fordultak az NNI-hez. Ebben arra kérnek magyarázatot, hogy a DNS vizsgálattal összefüggésben voltak-e akadályozó tényezők - és ha igen, mik voltak azok - amelyek oda vezettek, hogy több mint két évnek kellett eltelnie a DNS minta megismerésétől a gyanúsított azonosításáig.

Mint ismert, április 17-én hozták Magyarországra az addig szlovákiai kiadatási őrizetben lévő Jozef Rohácot. Az NNI az 1998-ban, Budapesten megölt médiavállalkozó, Fenyő János halála kapcsán gyanúsítja a férfit. A gyilkos ugyanis akkor elhagyta a sapkáját, melyből DNS-mintát nyertek és ez azonos az egyébként korábban más bűncselekményekkel is meggyanúsított Rohác DNS-ével.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!