Magyarország

2011.05.17. 14:23

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak

<p>A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek "Hivatásunk Védelmében" nevű alkalmi koalíciójának sztrájkbizottsága a Velencei Bizottságnak, amely a napokban Magyarországon tájékozódik az új alaptörvényről.</p>

A petíciót az Alkotmánybíróság épületénél vette Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, aki egyúttal a Velencei Bizottság alelnöke.

Kónya Péter, a sztrájkbizottság elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a petícióban azt kérik, a Velencei Bizottság adjon jogi hátteret, egy alátámasztást, hogy a benyújtott nyugdíjügyi alkotmánymódosítás súlyosan sérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját, az uniós alapértékeket. Paczolay Péter azt ígérte, az iratot átadja a Velencei Bizottság titkárának. A sztrájkbizottság elnöke hozzátette: abban bíznak, hogy az EU nyomást gyakorol a kormányra, hogy ne alkothasson alaptörvényeket sértő törvényeket.

Mint ismert, a Velencei Bizottság az április 18-án elfogadott új alaptörvénnyel kapcsolatban látogatott Budapestre. A bizottsági delegáció tagjai találkoztak Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel, majd később találkoznak Szájer József fideszes európai parlamenti képviselővel, Martonyi János külügyminiszterrel és a parlamenti frakciók képviselőivel. Az új Alkotmány elfogadása után az Európa Tanács közgyűlése kérte az alkotmányos kérdésekben tanácsokkal szolgáló Velencei Bizottság véleményét az új alaptörvényről.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!