Magyarország

2011.05.04. 19:03

Korózs: az MSZP alapszabálya szerint mindenképp foglalkozni kell a pártszavazási kezdeményezéssel

<p>Az MSZP alapszabálya szerint mindenképp foglalkozni kell a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform pártszavazási kezdeményezésével, ha összegyűjtik a megfelelő számú aláírást - mondta Korózs Lajos a szocialista párt elnökségi tagja a Független Hírügynökségnek.</p>

Közölte azt is: mindezek miatt az elnökség szerdai ülésén úgy döntött felkéri a párt választmányát, illetve a választmány elnökét, hogy foglalkozzon a kezdeményezéssel, gyűjtsék össze az MSZP platformjainak véleményét, és készítsék elő a választást azokban a kérdésekben is, amelyeket Gyurcsány Ferenc javasolt.

Korózs Lajos elmondta: az elmúlt 20 évben ilyen kezdeményezés nem volt, ezért mindenképp előkészítést igényel. Arra a kérdésre, hogy kapott-e a választmány határidőt a feladat végrehajtására a szocialista politikus azt válaszolta: a testület soron következő ülésén kell foglalkozniuk a pártszavazás témájával.

Gyurcsány Ferenc egyébként már elkezdte a pártszavazáshoz szükséges aláírások gyűjtését egy keddi váci fórumon. A volt miniszterelnök április 26-án a Facebook-on jelentette be, hogy a Demokratikus Koalíció vezetőivel együtt pártszavazást kezdeményez az MSZP vezetőinek jövedelmével valamint a párt gazdálkodásával kapcsolatban. Ezt azzal indokolta, hogy új erkölcsi normát szeretnének teremteni az MSZP-ben. Összesen hat kérdést bocsátana szavazásra.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!