Magyarország

2011.05.05. 21:19

Kerekesszékben a Parlamenthez

<p>Kerekesszékkel érkezett szigetszentmiklósi otthonából a Parlament elé csütörtökön Kaufer Virág. A képviselő akciójával az esélyegyenlőségi világnapon a fogyatékossággal élők problémáira akarta felhívni a figyelmet.</p>

A politikus az Országgyűlés épülete előtt elmondta, hogy két és fél órán keresztül utazott, vagyis útja kétszer annyi időt vett igénybe, mint az egészséges emberek útja. Előzetesen meg kellett terveznie az útvonalat, kerülnie kellett és munkatársai segítségét is igénybe vette.

Kaufer Virág felhívta a figyelmet arra, hogy a fogyatékossággal élők is ugyanúgy szeretnének munkához jutni és élni az életüket, mint bárki más. Beszámolt arról, hogy tavaly 62 milliárd forint folyt be rehabilitációs hozzájárulásból, amit a cégek azért fizetnek, mert nem alkalmaznak megváltozott munkaképességű embereket.

Az LMP nevében üdvözölte, hogy a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását támogató koncepción dolgozik. Kijelentette, hogy pártjuk viszont csak egy olyan elképzelést tud támogatni, amelyik nem szociális foglalkoztatókat hoz létre, hanem azt célozza, hogy a fogyatékossággal élők megtalálják a helyüket a társadalomban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!