Magyarország

2011.05.06. 15:24

Felsőoktatás nélkül marad Békés megye? - nyílt levél a békéscsabai polgármesterhez

<p>A békéscsabai és a Békés megyei felsőoktatás jövőjéért aggódik az MSZP békéscsabai szervezete, ezért pénteken nyílt levelet írtak Vantara Gyula (Fidesz) polgármesternek, a békési megyeszékhely országgyűlési képviselőjének.</p>

A Miklós Attila, békéscsabai MSZP-elnök által jegyzett nyílt levél azt kifogásolja, hogy nincs megnyugtató válasz arra a kérdésre, hogy mi lesz a felsőoktatással Békéscsabán és tágabban Békés megyében. Ezt a nemrégiben a kormánynak a felsőoktatási szerkezetet erősen megkurtító, a sajtóban megjelent terevezett intézkedései kapcsán írta a szocialisták békéscsabai vezetője. Vélekedése szerint ez a tervezet több vidéki felsőoktatási intézmény ellehetetlenítéséről rendelkezhet.
Miklós Attila hangsúlyozza: az új felsőoktatási koncepcióból kiderül, hogy talán megmarad a Szent István Egyetem önállósága, amelyhez két évvel ezelőtt csatlakozott a szarvasi, a békéscsabai és a gyulai felsőoktatási intézményeket egybefogó Tessedik Sámuel Főiskola. Ez a "talán" pedig garanciának kevés, érvel Miklós Attila.

Miklós Attila a Széll Kálmán-terv "forráskivonó koncepció" veszélyének tartja, hogy a sok szempontból hátrányos helyzetű Békés megyében megszűnhet a felsőoktatás. Megítélése szerint ezt a Viharsarok nem engedheti meg magának, ezért felszólítja Vantara Gyula békéscsabai polgármestert és parlamenti képviselőt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ez ne következzen be.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!