Magyarország

2011.05.03. 14:26

Elöntötte a víz a daganatos gyermekek gersekaráti nyaralóját

<p>Május 1-én nyitott volna a Sárvízi-tó partján lévő gersekaráti szabadidőpark, amely egész nyáron ingyenes nyaralási lehetőséget biztosított a daganatos gyermekeket nevelő családok számára. A beteg gyerekek nyaralása azonban most veszélybe került, mivel a domboldalról és a környező földekről lezúduló víz elöntötte a strandot és a hozzá tartozó kemping területét. - tájékoztatott Dr. Bakó Katalin az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány képviselője.</p>

A hatvan centiméteres magasságban hömpölygő víz kidöntötte a kerítéseket, és befolyt a faházakba is. A Független Hírügynökség kérésére Dr. Bakó Katalin elmondta, a hirtelen jött árban nem sérült meg senki, de a nyaralóhelyen tizenöt centiméter magasan mindent iszapréteg borít. A víz kimosta az épületekből a szekrényeket és a hűtőket is, valamint sár borítja a házak belsejét és a jetskiket is. Weisz Imre, a szabadidőparkot üzemeltető vállalkozás vezetője szerint a kár biztosan meghaladja a tízmillió forintot, ilyen kárra azonban nincs biztosításuk.

A gersekaráti szabadidőpark minden évben több beteg és rászoruló gyermeknek és családjuknak biztosít ingyenes nyaralást. Idén eddig már több mint harminc család jelentkezett, akik szeretnék igénybe venni ezt a felajánlást. A május 1- re tervezett nyitást most el kell halasztani és még nem tudni, hány hetet csúszik a nyitóünnepség.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!