Magyarország

2011.05.24. 14:57

Csütörtökre rendelte be Alföldi Róbertet a miniszter

<p>Csütörtökre hívta be Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház direktorát a nemzeti erőforrás miniszter - közölte a Független Hírügynökséggel a tárca sajtóosztálya.</p>

Réthelyi Miklós hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy vizsgálatot indít a színház igazgatójának múlt heti kijelentései miatt, és ez ügyben meg is hallgatja a direktort. A miniszter szerint ugyanis ha valóban azt mondta Alföldi, amit a sajtó megírt, akkor a "viselkedésével átlépett egy határt, méltatlanná vált egy kiemelt nemzeti intézmény vezetésére".

A Nemzeti Színház sajtófőnöke egyelőre csak azt közölte az üggyel kapcsolatban, hogy nem kommentálja.

A sajtóhírek szerint múlt pénteken egy a Jobbikhoz közeli internetes tévé újságírónője több kérdést is feltett Alföldi Róbert sajtótájékoztatóján. Így például, hogy nem kíván-e lemondani posztjáról, mivel nagy írók műveit provokatív és megosztó módon vitte színpadra. A tájékoztatón kiderült, hogy az újságíró egyik darabot sem látta, viszont fotókat az előadásokból igen. Ezek alapján tette fel a következő kérdését, miszerint megnézetné-e az igazgató az egyik darab szexuális aktust illusztráló jelenetét egy 12 éves gyerekkel. Erre a kérdésre Alföldi Róbert igennel válaszolt és hasonló orális szexet kívánt az újságírónak.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!