Magyarország

2011.05.03. 15:51

Az internetezők körében nem bűn a zenekalózkodás

<p>Az aktív internethasználók mindössze 10 százaléka gondolja helytelennek az illegális zeneletöltéseket. A kalózkodók a magas árakra hivatkoznak; a zenei kiadók már kidolgozták a jövő stratégiáját.</p>

A 18 és 64 éves korosztály 90 százaléka nem ítéli el az illegális, internetes zeneletöltéseket - derül ki a KutatóCentrum és a Marketing&Media közös felméréséből. A kutatásból kiderül, hogy leginkább a fiatalok (18 - 24 éves korosztály) körében elfogadott a kalózkodás: a megkérdezettek mindössze 2 százaléka tartja ezt helytelennek.

Annak ellenére, hogy nagy az elfogadottsága a letöltéseknek, a válaszadók 20 százaléka gondolja úgy, hogy támogatni kell kedvenc előadóikat azzal, hogy fizetnek a zenéjükért. Az illegális letöltések terjedéséért, elsősorban a magas árakat okolják a megkérdezettek. Ezt a tendenciát a nagy zenei kiadók is felismerték, ezért alternatívát kínálnak a rajongóknak.

Hazánkban április elején az Universal Music kiadó kínálatával indult el a Superbox.hu oldal, melyen pár száz forinttal támogathatják a rajongók az előadókat, és legálisan tölthetik le zeneszámaikat.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!