Magyarország

2011.05.05. 15:34

A megye helyet egy egyetem veheti át a jászberényi szakiskolát

<p>Jászberényben a Szent István Egyetem égisze alatt működhetne tovább a fogyatékos gyerekeket foglalkoztató szakiskola. A helyi önkormányzattól a megye is átvette volna az intézményt, ez ellen a döntés ellen a szülők decemberben demonstrációval tiltakoztak. Az iskola igazgatója azt közölte, hogy az egyetem már szándéknyilatkozatot is tett az ügyben.</p>

Átvenné a Szent István Egyetem a jászberényi speciális szakiskolát. A speciális nevelési és oktatási igényű gyerekeket, fogyatékkal élő fiatalokat foglalkoztató intézményt korábban a megye is átvállalta volna, de ez ellen a szülők még 2010-ben demonstrációt szerveztek. Az iskola sorsáért aggódó szülők és szimpatizánsok decemberben a városháza előtt tiltakoztak a képviselő-testületi döntés ellen, attól tartva, hogy a megyei önkormányzat később beolvasztja, illetve megszünteti a jászberényi intézményt.

Jelenleg a Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola keretében működik az intézmény. Bárcziné Kulcsár Júlia tagintézmény-vezető azt mondta, új megoldásként merült fel, hogy a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium lenne a befogadó. Erről Barkó Endre dékán már írásban is szándéknyilatkozatot tett, és rektori felhatalmazása is van. Bárcziné Kulcsár Júlia hangsúlyozta, szakmailag és anyagilag ez jelenthetné a kiutat a megfelelő színvonalú feladatellátáshoz.

Hozzáfűzte azt is, nagy megtiszteltetés és munkájuk elismerése, hogy az UNICEF magyar bizottságának elnöke ellátogat hozzájuk, találkozik a gyerekekkel, pedagógusokkal és a szülőkkel. A tagintézmény-vezető bízik abban, hogy a május 31-i határidőig - eddig lehet átadni intézményeket megyei fenntartásba - kedvező döntés születik, s változatlan feltételek mellett, az eddigi szakmai színvonalon folytathatják munkájukat.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!