Magyarország

2011.05.02. 10:34

A Magyar Iszlám Közösség a párbeszéd és az együttműködés híve

<p>A Magyar Iszlám Közösség tagjai a párbeszéd és az együttműködés hívei - mondta a Független Hírügynökségnek Bolek Zoltán. A közösség elnöke úgy fogalmazott: nem lehet mindenkiről garanciát kiállítani, de tudomása szerint közösségük tagjai között nincs jelen a szélsőséges gondolkodás.</p>

A Magyar Iszlám Közösség békés párbeszédre és együttműködésre törekszik a más vallások képviselőivel, híveivel, illetve a többségi társadalommal. A közösség hosszú ideje aktív szociális és karitatív tevékenységet folytat, egyebek mellett roma egyesületekkel is felvették a kapcsolatot, hogy segíteni tudjanak a rászorulókon - mondta Bolek Zoltán.

Oszama bin Laden likvidálásával kapcsolatban úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy halála miatt akciókba kezdenek a terroristák, de azt sem tartja kizártnak, hogy a vezér elvesztése miatt visszahúzódnak. Bolek Zoltán hangsúlyozta: amit a terroristák világszerte elkövettek a vallás nevében, annak semmi köze az iszlámhoz, azok aljas terrortámadások voltak, ártatlan áldozatokat követeltek.

A Magyar Iszlám Közösség elnöke szerint a Magyarországon élő, dolgozó külföldi állampolgárokkal együtt 30-50 ezer között lehet az iszlám vallásúak száma. Úgy fogalmazott: nem lehet mindenkiről egyenként garanciát kiállítani, de tudomása szerint a közösségük tagjai között nincs jelen a szélsőséges gondolkodás.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!