Magyarország

2011.05.05. 15:39

A fiúkhoz költöztetik a lányokat a megszűnő fehérvári kollégiumból

<p>Megszűnik a több mint 400 férőhelyes lánykollégium Székesfehérváron, a lányok a fiúkollégiumba költöznek. A szándékot elfogadta a város közgyűlése csütörtökön. A várhatóan vitát és tiltakozást is kiváltó intézkedésről a végleges döntést később hozza meg a közgyűlés. Ezen kívül még négy óvoda összevonását is tervezi az önkormányzat.</p>

Eldőlt, hogy a Nemes Nagy Ágnes Leánykollégium összeolvad a József Attila Fiúkollégiummal, a felszabaduló 9 emeletes épület pedig közszolgálati funkciót kap. Hogy mit, azt még nem tudni - mondta be csütörtökön a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester.

A terv szerint a 412 férőhelyes kollégiumból a lányok beköltöznének a fiúkollégiumba. Ezzel 71 millió forintot spórolna a város. A humán szakbizottság a közgyűlés figyelmét arra hívta fel, hogy a négy városban lévő kollégiumban 1227 férőhelyen 923 tanuló kap ingyenes lakhatást, közülük több mint 200-an magán-, nem pedig önkormányzati iskolában tanulnak.

Két-két kisebb óvodát vonnának még össze. Ez azonban a gyerekeket nem érinti, csupán az intézmények vezetőit.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!