Magyarország

2011.04.17. 06:15

Utcára vonul az LMP az alkotmánytervezet miatt

<p>Utcára vonul az LMP az új alkotmány tervezete vasárnap kora délután, vagyis az alaptörvény elfogadása előtti napon. Az ellenzéki párt véleménye szerint ugyanis az új alkotmány súlyos visszalépés a jelenlegihez képest.</p>

A Fidesz kormány és alkotmánytervezete rég nem látott veszélyt jelent a demokráciára - így látja az LMP. Véleménye szerint a tervezet elfogadása súlyos visszalépés lenne a jelenlegi alaptörvényhez képest a hatalommegosztás, az állampolgárok politikai részvételi lehetőségei, valamint a szociális és környezeti jogok szempontjából.

Emiatt az LMP az alkotmány tervezett elfogadása előtti napon, vagyis vasárnap 14 órára tüntetést szervezett. A helyszín a budapesti Vörösmarty tér, ahol az egy évvel ezelőtti választások után a Fidesz tartotta győzelmi ünneplését. Az LMP tájékoztatása szerint a rendezvény első részében politikai utcaszínház keretében mutatják be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének paródiáját. Ezután többen beszédet mondanak, így például Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere és Schiffer András, az LMP frakcióvezetője.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!