Magyarország

2011.04.08. 13:47

Overdose álstartgéppel gyakorol

<p>Startgépet idéző kaput építettek egy hónappal ezelőtt Overdose-nak, hogy edzésre menet és arról jövet gyakoroljon a következő versenyre. A kapu megépítését azért tartották fontosnak, hogy megelőzzék a tavalyi Baden-Badenihez hasonló esetet, akkor Overdose nagy hisztit vágott le a startgépben és aztán rosszul is futott - nyilatkozta Mikóczy Zoltán, a versenyló társtulajdonosa a ló hivatalos honlapján, a PannoniaOverdose.hu-n.</p>

Overdose az elmúlt hetekben több mint félszázszor ment át az istállója mellé épített startgéphez hasonló kapun. A nyugodt környezet és egy versenyszituáció között nagy a különbség, de bíznak benne, ha csak egy kicsit is, de elősegíti majdani könnyebb bemenetelét az igazi startgépbe. A gyakorlást a tavalyi baden-badeni eset után érzi szükségesnek, ugyanis ott a ló megijedt a startgéptől, mivel idő előtt került le a fejéről a kapucni - mondta Mikóczy Zoltán.

Overdose szinte valamennyi versenyén kapucnival a fején állt be a startgépbe. Tavalyi pozsonyi futásán Gary Hind maga takarta el Dózi szemeit egy sárga törülközővel. Utána Budapesten szintén könnyen állt be a gépbe kapucnival a fején - olvasható a versenyló szponzorának oldalán.

Overdose április 17-én Németországban, a Berlin melletti hoppegarteni pályán versenyez ismét.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!