Magyarország

2011.04.13. 15:52

Ombudsman: biztosítékot a biztosítóktól

<p>Azt szeretné elérni az ombudsman - a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével közösen - hogy a biztosítók igazolható módon küldjenek levelet az ügyfeleknek, ha a kötelező felelősségbiztosítási szerződésük megszűnik. Nem elég ehhez ugyanis az úgynevezett postai feladójegyzék melléklete.</p>

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa arra kéri a biztosítótársaságokat, hogy később is igazolható legyen az, ha a díjfizetésre felszólító leveleket, illetve a kötelező felelősségbiztosítás megszűnéséről szóló értesítést kiküldik az ügyfeleknek. Szabó Máté szerint nem elegendő az, ha a postai feladójegyzék mellékletében ez szerepel, az ugyanis nem tartalmazza, hogy ki a címzett. Így pedig nem igazolható minden kétséget kizáróan, hogy az ügyfél küldeménye az aznap feladott akár több ezer levél között volt.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is hasonló állásponton van. Ezért kiegészítik azt az állásfoglalást, ami szerint értelmezni kell a küldemények igazolható módon történő elküldését. A PSZÁF elnöke az ombudsmant arról is tájékoztatta, hogy a közeljövőben ebből a szempontból is vizsgálni fogják a biztosítók gyakorlatát.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!