Magyarország

2011.04.11. 16:42

Önként ajánlanak újabb válságadó-fizetést a gyógyszergyártók

<p>A gyógyszergyártók július 1-től hajlandóak lennének plusz adót fizetni, ha azt az egészségügyre fordítaná a kormány.</p>

A gyógyszerár-támogatásban részesülő készítmények termelői ára után a korábbi adókon kívül még 5 százalék válságadót fizetnének - ez áll a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) ajánlatát ismertető közleményében.

A Magyosz szerint ez megközelítőleg 25 milliárd forint nagyságú bevételt jelentene az államnak. A gyógyszergyártók azzal a feltétellel tették ajánlatukat, hogy az így keletkező befizetést a kormány forgassa vissza a hazai egészségügybe, az orvosok és szakápolók bérének rendezésére.

A kormány múlt hét csütörtökön kezdett egyeztetéseket a gyógyszergyártókkal és -forgalmazókkal a Széll Kálmán-terv "Adósság és akcióterv" pontjában feltüntetett munkaterv szerint.

A Magyosz csak olyan megoldás irányába kíván elmozdulni, mely a Széll Kálmán-tervben foglaltak mellett figyelembe veszi a Széchenyi-terv GDP-növekedést szorgalmazó célkitűzéseit is - hangsúlyozza a közlemény.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!