Magyarország

2011.04.04. 21:21

Magyar borok versenye a lengyel elnökség idejére

<p>Magyar borokat szolgálnak fel a 2011 második félévi lengyel soros EU-elnökségi rendezvényeken. A borlista összeállításához előzőleg válogatást rendeznek, melyre minden hazai termelő jelentkezhet, aki exportengedélyes borral rendelkezik vagy vállalja, hogy megszerzi az engedélyt.</p>

A Vidékfejlesztéis Minisztérium tájékoztatása szerint a borlista összeállításához az Agrármarketing Centrum (AMC) rendezi meg a válogatást, amely április végén lesz. A borokat lengyel szakértőkből álló bizottság választja ki.

Termelőnként maximum 3 borral lehet nevezni. A borásznak az ajánlott borból legalább 1000 palackkal rendelkeznie kell. A bormintákat az MgSzH Borászati Igazgatóságán kell leadni április 22-ig. A pályázat részletei és a jelentkezési lap a www.amc.hu oldalon érhetőek el.

A magyar EU elnökség ideje alatt is egyébként az állófogadásokra, a hivatalos vacsorákra csak olyan borokat szolgálnak fel, amelyek részt vettek már egy magyarországi vagy nemzetközi szintű borversenyen és legalább érmes helyezést értek el. A csúcsminőségű borok és pezsgők közé csak az "Év bortermelője/borásza" és "Év Pincészete" cím tulajdonosai nevezhettek.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!