Magyarország

2011.04.12. 14:27

Életműdíjat kap Tarr Béla Dubrovnikban

<p>Életműdíjjal tünteti ki Tarr Bélát a Libertas filmfesztivál. A világhírű magyar rendező személyesen veszi át az elismerést a hétvégén Dubrovnikban. A filmművészet gazdagításában betöltött rendkívüli szerepéért ismerik el - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Filmunió.</p>

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart Dubrovnikban a Libertas filmfesztivál, a hetedik művészet ünnepe. A seregszemle szervezői a fesztivál Master Award elnevezésű életműdíjával Tarr Béla munkássága előtt tisztelegnek. Az elismerés, amelyet Tarr Béla személyesen vesz át szombat este Dubrovnikban, a magyar rendező a filmművészet gazdagításában betöltött rendkívüli szerepét méltatja. A fesztivál szervezőinek közleménye az életmű méltatása mellett kiemeli Tarr munkáinak meghatározó hatását a fiatalabb filmrendező generációkra, nevezetesen Gus Van Santra és Jim Jarmuschra.

Tarr Béla nyolc játékfilmből és néhány rövidfilmből álló egyedülálló rendezői munkásságát világszerte bemutatták az elmúlt években retrospektív vetítéssorozatokon. A világhírű magyar rendező életművét számos díjjal ismerték el, legutóbb az isztambuli filmfesztiválon.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon olvasható.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!