Magyarország

2011.04.15. 09:08

Lakáscserebajnokok a HM vezetésében - Magyar Nemzet

<p>Havril András volt vezérkari főnök bérlőként már 1994-ben megvásárolhatott egy önkormányzati, HM rendelkezésű lakást alig egymillió forintért - értesült a Magyar Nemzet. Ez az összeg a forgalmi érték fele.</p>

 A lap azt írja, ez kizárta volna, hogy Havril újabb lakáshoz jusson, de a tábornoknak sikerült felmentést szereznie a Honvédelmi Minisztérium Központi Lakásbizottságától (HM KLB) egy ceglédi ingatlan bérbevételéhez. Havrilt 2000-ben vezérkari főnök-helyettesnek nevezték ki, ezért igénylést nyújtott be egy be egy fővárosi, ugyancsak HM rendelkezésű lakásra.

A tárca vett is egy 45 milliós luxusingatlant a II. kerületben, utána ezt bérbe adták neki. Ő ezt csak budapesti katonai beosztásának idejére bérelhette volna, de kérte-e KLB-től, hogy szerződését határozatlan időtartamra módosítsák. Az engedélyt Juhász Ferenc, akkori honvédelmi miniszter adta meg.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!