Magyarország

2011.04.28. 16:57

Kétszer rabolta ki a takarékszövetkezetet

<p>Ugyanaz a férfi rabolta ki kétszer is Cibakházán Takarékszövetkezetet. A férfi először 2010 novemberében késsel rabolta ki az intézményt, néhány napja pedig fegyverrel. Az utóbbi rablás után a rendőrség már kereste az összefüggést a két támadás között és mostanra kiderült, hogy jól gyanították: ugyanaz a tettes.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, április 22-én kora délután a férfi bement a pénzintézetbe, ahol a dolgozókat fegyverével arra kényszerítette, pakolják hátizsákjába a készpénzt. A támadó senkit nem bántott, miután megkapta a pénzt, elmenekült. A rendőrök egy óra múlva megtalálták a 37 éves tiszaföldvári férfit, a zsákmány is előkerült. A rablót a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Legutóbb tavaly novemberben történt hasonló bűncselekmény Cibakházán: akkor a támadó késsel fenyegetőzve szerzett pénzt. A rendőrség az áprilisi támadás után vizsgálni kezdte, hogy van-e összefüggés a korábbi, novemberi rablással.

Az azóta lezajlott házkutatáskor a tiszaföldvári férfi lakásában több olyan bizonyítékot is találtak a rendőrök, amely arra utalt, hogy mindkét rablásért ő a felelős. Az elfogott férfi azóta beismerő vallomást is tett; jelenleg előzetes letartóztatásban van - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!