Magyarország

2011.04.20. 06:09

Itt telelt, gyógyult gólyákat engednek szabadon

<p>Örökbefogadott, gyógyult gólyákat engednek vissza a természetbe szerdán, Székesfehérvár mellett. Tavaly ősszel került be mindkét fehér gólya fióka a fehérvári Vadmadárkórházba.</p>

A Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai meggyűrűzik a gólyákat, mielőtt elengedik őket. A gyűrű segítségével később azonosítani lehet a madarakat.

Tavaly későn repültek el a gólyák. Az egyik fióka kiesett a fészekből és megsérült, a másik pedig annyira legyengült, hogy nem tudott a többiekkel tartani. Mindkét fióka meggyógyult, és megtanult repülni a kórházban- mondta a Független Hírügynökségnek Berkényi Tamás a Vadmadárkórház vezetője. Az egyik állatot örökbe fogadta a Hétpettyes óvoda. Délelőtt az óvodások a Csór melletti tavaknál engedik szabadon a madarakat.

Egy évben 300 madár gyógyul a Vadmadárkórházban Székesfehérváron. A gyógyultakat visszaengedik a természetbe, a többiekről gondoskodnak. Madármentés-lélekmentés" címmel iskolai, és óvodai nevelési programot indított a kórház vezetője, amelyben jelképes örökbe fogadják az állatokat az óvodások, iskolások. A program célja, hogy ráébresszék a gyerekeket a gondoskodás és a felelősségvállalás fontosságára.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!