Magyarország

2011.04.11. 17:37

Házrepesztő forgalom Székesfehérváron

<p>A sűrű forgalom miatt repednek a házak a lakók szerint a székesfehérvári Akácfa utcában. Az egykor mocsaras területen alap nélkül épült az út, amelyen egymást érik a nehéz járművek.</p>

A lakók tíz éve panaszkodnak. Az önkormányzatnak új útra nincs pénze, ezért három másik utcába terelné a forgalmat, ehhez azonban az ottani lakóknak hozzá kellene járulniuk. Hétfőn este lakossági fórumon mondhatják el a véleményüket az érintettek.

Az 500 méteres utcában 20 ház van. Az ott élők azt mondják: nemcsak kamionok, hanem mezőgazdasági gépek is járnak arra gyakran, mert az utca végében lévő Alba Volán-telephelyen a legolcsóbb a gázolaj. Az egyik ott élő azt mondja: kinyílik a csukva lévő ajtó a házban, amikor elmegy egy nagy autó előtte, néha még a szekrényben lévő poharak is összeütődnek. Az úthoz alapot csak egy ház előtt építtetett az önkormányzat évekkel ezelőtt, mert a tulajdonosa többmilliós kártérítést követelt, de ezen a 25 év körüli házon is szemmel láthatóan újabb és újabb repedések keletkeznek. Az embereket a zaj és a kipufogógáz is zavarja.

30-as sebességkorlátozó táblát tettek ki nemrég, de ere az autósok ügyet sem vetnek. Az út alatt a csatorna is elöregedett, ezért azt is ki kellene cserélni, ami a költségeket tovább növeli. Az önkormányzat költségvetésében erre az útra nem terveztek pénzt, így most három másik utcába terelnék a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket. Ehhez azonban az azokban az utcákban élők beleegyezése kellene i- tudta meg a Független Hírügynökség Mészáros Attilától, a terület önkormányzati képviselőjétől. Hozzátette: a másik három utcában egy kissé távolabb vannak az úttesttől a házak.

Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője azt mondja: vitatják, hogy a közlekedés miatt repednének a házak. A területen mocsár volt régen, lecsapolták, de a talaj laza. Ez a fő ok, a közlekedés csak ront a helyzeten.
- Független Hírügynöksé g-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!