Magyarország

2011.04.26. 19:51

Gyurcsány Ferenc vizsgáltatná a szocialista vezetők jövedelmi helyzetét

<p>Pártszavazást kezdeményez a Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció vezetőivel, hogy az MSZP-ben valamennyi választott pártvezető jövedelmi helyzetét összevethessék a valósággal. A volt miniszterelnök ezt a Facebookon jelentette be kedden. Az a céljuk, hogy új erkölcsi normát teremtsenek a pártban.</p>

Gyurcsány Ferenc a Facebookon arról ír, hogy rendszerváltozás kell a pártban: politikai, kulturális, szervezeti fordulat. Megfogalmazása szerint lényegében új pártot kell létrehozni az MSZP-ből. Szerinte feddhetetlen pártra, feddhetetlen politikusokra van szükség, az MSZP-t pedig a közvélemény nagyobb része ma nem ilyennek látja.

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció vezetői pártszavazást kezdeményeznek annak érdekben, hogy az MSZP-ben új kultúrát, erkölcsi normát teremtsenek. Az a cél, hogy pár éven belül úgy nézzenek rájuk, mint Magyarország legbecsületesebb pártjára és politikusaira.

A pártszavazásra ajánlott kérdések két kérdéskört ölelnek fel. Az első azt célozza, hogy a párt saját gazdálkodását illetően a hatályos törvényeknél szélesebb nyilvánosságot, nagyobb átláthatóságot biztosítson. Azt is szeretnék, hogy valamennyi választott pártvezető jövedelmi, vagyoni helyzetét összevethessék a valósággal, saját és családtagjaik életmódjával, életvitelével. Ebben nem akarunk semmilyen kompromisszumot - fogalmaz a volt miniszterelnök. A második kérdéskör azt célozza, hogy a tagság háta mögött ne lehessen átláthatatlan személyi, hatalmi megállapodásokat kötni. Ezért azt szeretnék, hogy minden vezetőt közvetlenül a tagok válasszanak meg és gátat kívánnak vetni a pártfunkciók halmozásának is.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!