Magyarország

2011.04.27. 06:31

Gyöngyöspata - romák elköltöztetését szervezik civilek

<p>A gyöngyöspatai romák befogadását szervezi egy civilekből alakult Facebook-csoport. A "Százezren Gyöngyöspatáért" csoportnak már több mint 2000 tagja van. Az oldalukon található információk szerint a cigánysor le van zárva, de a faluba be lehet menni.</p>

A csoport tagjai biztonságban szeretnék tudni a romákat, a helyiektől származó információik szerint ugyanis már a helyszínre hívott cigány vezetők fejében is megfordult, hogy el kellene menekülni a romáknak a településről, miután a kedd esti tömegverekedés után kiéleződött a helyzet a településen.

Kedden késő este verekedés tört ki a Véderő néhány tagja és a romák között. A verekedésről ellentmondó információk láttak napvilágot. A romák szerint több véderős provokálta őket, a másik oldal szerint viszont a romák összesen négy helybelivel keveredtek összetűzésbe. A helyszínről három embert vittek el a mentők, de a romák szerint megsérült egy 13 év körüli roma fiú is.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!