Magyarország

2011.04.27. 06:01

Gyöngyöspata - előállítások tömegverekedés után

<p>Több embert előállított a rendőrség kedden késő este Gyöngyöspatán, miután verekedés tört ki helybeli romák és a Véderő tagjai között. Az ügyben csoportos garázdaság miatt indult eljárás, de még nem tudni, hogy az előállítottak közül hányan lesznek gyanúsítottak.</p>

A rendőrség adatai szerint három sérültet vitt el a mentő, de Farkas Pál roma referens szerint négy ember sérült meg, köztük egy 13 év körüli roma gyerek. A sérültek között romák és a velük összetűzésbe került csoport tagjai is vannak.

A romák szerint egyébként egész nap provokálták őket, majd ismeretlenek kővel törtek be egy ablakot, és egy fiatal cigány fiút is bántalmaztak. Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka ezzel szemben úgy tudja, négy gyöngyöspataira támadtak rá ok nélkül a romák. Éjszaka Gyöngyöspatára érkezett Horváth László, megyei kormánymegbízott is, aki úgy fogalmazott: ideje lenne véget vetni a politikai katasztrófaturizmusnak.

Két, több fős társaság keveredett szóváltásba, majd verekedés tört ki Gyöngyöspatán a rendőrség hivatalos álláspontja szerint. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán kora reggel úgy tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a helyszínről több embert is előállítottak a rendőrök. Az ügyben csoportos garázdaság miatt indult eljárás. A meghallgatások az éjszaka még tartottak. A rendőrség ismeretei szerint három embert vitt el a mentő a helyszínről.

Farkas Pál roma referens szerint négyen sérültek meg, köztük egy 13 év körüli gyerek, azonban voltak sérültek a Véderő tagjai között is. Amikor a verekedés kitört, a rendőrök nem voltak a helyszínen, csak később érkeztek meg.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!