Magyarország

2011.04.16. 10:15

Gyülekeznek az egyenruhások a Hősök terén

<p>Budapest - Már gyülekeznek a Hősök terén a demonstrálók. A tiltakozó fegyveres és rendvédelmi dolgozókat a tervek szerint Kónya Péter, a Demonstrációs Bizottság vezetője köszönti, majd 11 órakor elindulnak az Andrássy, Bajcsy Zsilinszky úton és Alkotmány utcán át a Kossuth térre.</p>

A menetben a rendőrök vonulnak elöl, őket a polgári védelmisek, a katonák, a vámosok és a tűzoltók követik. A menetoszlop elején teherautó megy, amely induló zenét sugároz, és ötpercenként beolvassa a tiltakozók  követeléseit.


A fegyveres és rendvédelmi szféra demonstrációs bizottsága már korábban bejelentette, hogy akciósorozatot indít a dolgozók szerzett jogainak tervezett csorbítása miatt. Az érdekképviseletek a hét minden napján tiltakoztak a Kossuth téren, hétfőn a rendőrök, kedden a vámosok, szerdán a katonák, csütörtökön a börtönőrök, pénteken pedig a tűzoltók tartottak figyelemfelkeltő demonstrációt.

Mint ismert, Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya kifejtette: a rendezvények biztosítását végző rendőrök a hatályos jogszabályok szerint a tüntetőkkel nem mutathatják ki egyetértésüket és szolidaritásukat. Így sem nemzeti színű karszalagot, sem más jelképet nem tűzhetnek a ruhájukra, még csak nem is tiszteleghetnek nekik egyetértésük jeléül.

Az LMP szombat reggel közölte, szolidaritását fejezi ki a héten jogaik és szociális biztonságuk elvesztése miatt tüntető munkavállalókkal. Az LMP részt vesz a rendezvényen és meghallgatja az érdekvédőket. A párt véleménye szerint egyetlen kormány sem hozhat átfogó intézkedéseket anélkül, hogy ne egyeztessen az érintettekkel. Az LMP felszólítja a Belügyminisztériumot, hogy ha nem hallgatja meg az érdekvédőket, akkor legalább ne akadályozza a dolgozók részvételét a tüntetéseken.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!