Magyarország

2011.04.29. 15:18

Fogyasztóvédelmi ajánlást adott ki a PSZÁF

<p>A fogyasztók védelme érdekében általános ajánlást adott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A cél, hogy a pénzügyi szervezetek a fogyasztók tényleges igényeinek legmegfelelőbb szolgáltatásokat ajánlják. A felügyelet szerint ez elősegítheti a bankok és biztosítók iránti bizalom erősödését.</p>

Általános, valamennyi pénzügyi szervezetet érintő ajánlást adott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a fogyasztók védelme érdekében. Ez összegezve tartalmazza az alapvető fogyasztóvédelmi elvárásokat, elveket és iránymutatásokat. A PSZÁF azt várja az ajánlástól, hogy betartása elősegítheti a bankok és a biztosítók iránti bizalom fokozatos megerősödését. Éppen ezért figyelni is fogják, hogy a pénzügyi szervezetek mennyire tartják be az abban megfogalmazottakat.

A PSZÁF azt várja a pénzügyi szervezetektől, hogy a fogyasztó tényleges igényeit, körülményeit és pénzügyi ismereteit mérlegelve a legmegfelelőbb, hosszú távon is vállalható terméket vagy szolgáltatást kínálja. Ez azt jelenti, hogy vegyék figyelembe ha valakinek megváltozik az élete - például munkanélküli lesz - és reagáljanak rugalmasan a fogyasztók pénzügyi nehézségeire. Emellett a szolgáltatók tegyék egyértelművé és közérthetővé a szerződési feltételeket, a díjakat és a költségeket

Az ajánlás kialakításában közreműködtek civil fogyasztóvédelmi szervezetek, a pénzügyi fogyasztóvédelemben érdekelt hatóságok és a pénzügyi szervezetek szakmai szövetségei.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!