Magyarország

2011.04.28. 21:12

Félmilliárdos veszteséggel zárt az MSZP

<p>Félmilliárdos veszteséggel zárta a tavalyi évet a Magyar Szocialista Párt. A Magyar Közlöny mellékletében megjelent adatok szerint a legbőkezűbb adakozók között van az őszi önkormányzati választásokig szocialista, majd fideszes vezetésű egri önkormányzat, amely 8,8 millióval járult hozzá a pártkasszához. A magánszemélyek közül Tabajdi Csaba, a párt európai parlamenti képviselője adta a legtöbbet, 1,5 milliót.</p>

Az MSZP tavaly, a parlamenti és önkormányzati választások évében 1,558 695 forintot költött, bevétele pedig csak 1,054 552 forint volt. Alapítványoktól, önkormányzatoktól, cégektől 32 milliónyi adományt kaptak, magánszemélyek viszont több mint 253 milliót adtak a pártnak.

Az önkormányzatok közül az egri adta legtöbbet, 8,8 milliót, a második legtöbbet a választások után is szocialista Kispest, 7,2 milliót. Az alapítványok közül a Szegfű-Szeg Alapítványtól kapta a legtöbbet a párt, 2,9 milliót. 1,1 milliót juttatott a szocialistáknak az egyik székesfehérvári ügyvédi iroda is.

A magánszemélyeknél Tabajdi Csaba mellett a párt további két EP-képviselője is a legnagyobb adományozók között van, Gurmai Zita 1,4 milliót, Herczog Edit 1,3 milliót adott. Az MSZP negyedik európai képviselője, Göncz Kinga is az élmezőnyben van az 1,2 milliós támogatással.

Gyurcsány Ferenc nem volt az 500 ezer forint felett adományozók között.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!