Magyarország

2011.04.11. 19:42

Fiatalok gyújtogattak tegnap Gyenesdiásnál - RTL Híradó

<p>Két tizenöt éves fiú gyújtogatott, ez okozta az erdőtüzet vasárnap Gyenesdiásnál és Vonyarcvashegynél. Több mint tíz hektár erdő állt lángokban. Egy tűzoltót füstmérgezés miatt most is a keszthelyi kórház intenzív osztályán ápolnak. A tüzet estére sikerült teljesen eloltani - hangzott el hétfőn az RTL Híradóban.</p>

Az erdőből felszálló füst kilométerekről, a Keszthelyi-öböl csücskéből is látszott. Többméteres lángok csaptak fel az erdőben. 65 hivatásos tűzoltó és sok önkéntes dolgozott a helyszínen. Az égő fákat megpróbálták kivágni és kihúzni a tűzből, de a nagy hőség és a lángok miatt ez nem mindig sikerült. A tűz az erős szél miatt gyorsan terjedt és nagy volt a füst is. Az egyik elsőként kiérkező tűzoltó túl sokat lélegzett be és elvesztette az eszméletét, kórházba vitték.

A rendőrség szerint két tizenöt éves fiú gyújtotta meg a száraz avart, ez okozta a tüzet. A már kihallgatott fiatalok elismerték, hogy ők gyújtogattak, rongálással gyanúsítják őket.

Estére sikerült eloltani a tüzet. A fák többsége nem égett el, de soknak a törzse körbeégett. Ezek valószínűleg nem élik túl ezt a tűzesetet, így jelentős a kár.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!