Magyarország

2011.04.19. 16:32

Feloszlatta magát Somoskőújfalu önkormányzata

<p>Feloszlatta magát hétfőn a Nógrád megyei Somoskőújfalu önkormányzata.</p>

A képviselő-testület 6:1 arányban hozta meg döntését. A településen ezért időközi választást írnak ki. Somoskőújfaluban már az előző ciklusban voltak problémák: a község vezetője.

Lichner András 2010 júliusában egészségügyi okokra hivatkozva mondott le azt követően, hogy képviselő-testületi vizsgálat indult ellene saját célú vásárlások miatt. Ennek befejeztével a polgármestert 367 ezer forint visszafizetésére kötelezték, amelyet ő meg is tett.

Ezzel párhuzamosan a képviselők rendőrségi feljelentést is tettek sikkasztás és hivatali visszaélés miatt. Az ügyben még tart a nyomozás. A polgármestert ősszel újraválasztották, de már az új önkormányzat megalakulását is botrány kísérte. A polgármester csak a másodszor megtartott alakuló ülésen tudta letenni az esküt, mivel az első ülésen a hat képviselő közül négyen kivonultak, hogy ezt megakadályozzák. A közös munka eddig tartott - adta hírül a Rádio Focus. A helyi választási bizottság még ezen a héten kitűzi az időközi választás időpontját.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!