Magyarország

2011.04.08. 13:22

Fapados Skodákat vesz a kormány

<p>600 millió forintot költ idén a kormány autóparkjának cseréjére - értesült a Független Hírügynökség. Az Audik helyett Skodákat vásárolnak. Csaknem 100 darabot. A gépjárművek többsége alapfelszereltségű lesz, csak a minisztereknek dukál bőrülés. Ezentúl ők sem Audikkal járnak majd.</p>

Navracsics Tibor miniszter alatt többször is lerobbant a szolgálati Audija. A többi között ezért sem lehet halogatni a kormányzati járműpark cseréjét - tudta meg a Független Hírügynökség kormányzati forrásból. Számítások szerint ugyanis van olyan autó, amelyiknek csak az alkatrészcseréje 2 év alatt annyiba kerül, amennyiből egy újat lehet vásárolni.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium úgy döntött, hogy kizárólag Skodákat vesz. Az Audi 6-ok helyet Skoda Superbeket, de lesznek Octaviák és Fabiák is. Az autókat forgalmazó cég 30 százalékos árengedményt adott - mondta el a Független Hírügynökség kormányzati forrása. A régi autókat valószínűleg alkatrészárban tudja majd értékesíteni a KIM. A tervek szerint 4 év alatt cserélik le a teljes gépjárműállományt, amely jelenleg 346 autóból áll.

A minisztériumban amúgy tudják, hogy az autóvásárlás kényes ügy és azért választottak olyan márkát, amely "senkit sem irritál". Az első járművek már áprilisban megérkeznek és szinte azonnal szolgálatba állnak majd.

-Független HÍrügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!