Magyarország

2011.04.19. 10:53

Egészségügyi okból lemondott Gyöngyöspata polgármestere

<p>Egészségügyi okokból lemondott Gyöngyöspata polgármestere kedden. Ezt a képviselő testület rendkívüli ülésén jelentette be, délelőtt. Tábi László, a lemondott polgármester a Független Hírügynökség kérdésére, hogy lemondása összefüggésben van-e a településen az elmúlt időszakban történtekkel, annyit mondott: "elképzelhető."</p>

Tábi László egészsége megromlott és ebben saját szavai szerint "elképzelhető," hogy szerepet játszottak az elmúlt időszakban a településen történtek. A keddi rendkívüli ülésen a képviselő testület elfogadta a lemondását. Arra a kérdésre, hogy mit tud a településen a Véderő nevű szervezet által indítani tervezett katonai jellegű táborról, annyit mondott a Független Hírügynökségnek, hogy "vannak ilyen hírek."

Mint ismert, Gyöngyöspatán, március elején jelentek meg a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, akiket helyiek hívtak azért, mert úgy érezték, hogy a településen lakó kisebbség zaklatja őket. később a rendőrség azt mondta, a település bűnügyileg közepesen fertőzött terület. Az első járőrözéseket követő időszakban a helyiek egy része üdvözölte a polgárőrök jelenlétét, a romák azonban ellenérzéseiknek adtak hangot. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület helyi egyesületet is létrehozott. A településen egymást követték a különböző oldali megmozdulások, a helyi romák a hónap végén már azt kérték, ne jöjjön senki demonstrálni, helyi ügyről van szó, ami helyi megoldást igényel.

Közben a kormány azt hangoztatta, hogy a településen csak a rendőrség léphet fel a közbiztonság érdekében. Közben a Szebb Jövőért polgárőröktől elhatárolódott az Országos Polgárőr Egyesület, jogvédők pedig az egyesület feloszlatását kérték. Az egyesület más településeken tovább járőrözik, munkájukat vegyes fogadtatás kíséri, sokan ugyanis örülnek a jelenlétüknek, sokakban viszont ellenérzést kelt a munkájuk, főleg a Gárdáéra emlékeztető öltözékük és megjelenésük. Gyöngyöspatán a legújabb fejlemény azonban már nem velük kapcsolatos.

A településen most ugyanis a Véderő nevű csoport akar katonai tábort tartani. Internetes oldalukon úgy határozzák meg magukat, hogy a politikától távol, de a nemzeti oldalon működnek és a sorkatonaság megszűntével azoknak szeretnének harcászati jellegű képzést nyújtani, akik szeretik az ilyen nevelést, de hivatásos katonák nem feltétlenül akarnak lenni.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Soltész Bálint közben úgy tájékoztatott, hogy keddre virradó éjjel nyugodtan telt információi szerint Gyöngyöspatán.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!