Magyarország

2011.04.28. 14:32

A vállalkozó helyett az egri önkormányzat épít utat 47 családnak

<p>A vállalkozó helyett az egri önkormányzat épít utat 47 családnak az egyik lakóparkban, mert az építő ellen felszámolási eljárás indult. Az útépítés a vállalkozó kötelessége lett volna, most a családoknak is fizetniük kell, hogy elkészüljön az út.</p>

Az Univerzál Tüzép még 2004 november 30-án kötött szerződésében vállalta, hogy "az utakat és a teljes közműveket saját költségén kiépíti, és a szükséges hatósági engedélyeket beszerzi, ezen kötelezettségéről az ingatlanok későbbi tulajdonosait is tájékoztatja." Ugyanez a megállapodás rendelkezett arról is, hogy az út a forgalomba helyezést követően az önkormányzat tulajdonába és kezelésébe kerül. Ugyanakkor a felszámolás miatt a kivitelezőt a város már nem tudja arra kényszeríteni, hogy megépítse a közel 200 méteres szakaszt.

Az út így szilárd burkolattal nem rendelkezik, állapota rendkívül rossz. Az egri önkormányzat - annak ellenére, hogy az ügyben semmilyen kötelezettség nem terheli - úgy döntött, hogy saját erőből megépíti a szükséges szakaszt, s a szükséges fedezetet elkülönítette a 2011-es költségvetésben - közölte a Független Hírügynökséggel Rázsi Botond alpolgármester, aki a tulajdonosokkal abban állapodott meg, hogy négy egyenlő részben fizetnek családonként összesen 50 ezer forintot önerőként. Az utolsó részlet az út elkészültekor, 2011 augusztusában kell a lakóparkban élőknek kifizetniük.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!