Magyarország

2011.04.27. 11:27

A csendőrség felállítását követeli a Jobbik

<p>Szigorú fellépést és a csendőrség felállítását követeli a Jobbik - jelentette ki szerdán újságírók előtt Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese, a Gyöngyöspatán történtek kapcsán.</p>

Volner János közölte: Gyöngyöspatán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a helyiek hívására látott el járőrtevékenységet. Ekkor nagy erőkkel megérkezett a rendőrség is, de amikor a polgárőrök távoztak, a rendőrség is elhagyta a települést. Ezután kedden éjjel "négy magyart agyba-főbe vertek a cigányok", egy embert súlyos, hármat könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba - fogalmazott a jobbikos politikus.

A rendőrség még egy ilyen kicsi településen sem tudja fenntartani a közrendet és a közbiztonságot, bár a kormány korábban azt ígérte, hogy két hét alatt rendet tesz. A Fidesz politikusainak fogalmuk sincs, mi történik a vidéki Magyarországon - jelentette ki az ellenzéki képviselő. A Jobbik szerint a közbiztonság válságba került az országban, ezért a párt szigorú fellépést és a csendőrség felállítását követeli.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!