Magyarország

2011.03.09. 17:10

Városi legenda az újabb gyermekrablásos körlevél

<p>Újra gyermekrablásokról szóló körlevél jelent meg az interneten, ezúttal Sopronból. Szerdán a nyugatmagyar.hu írt arról, hogy Sopronban többféle verzióban terjednek történetek gyermekrablásokról.</p>

A rendőrséghez nem érkezett ilyenről bejelentés, a Független Hírügynökség információi szerint hasonló internetes, gyermekrablásról szóló körlevél tartalma még sosem bizonyult valósnak Magyarországon.

˝Egy ismerősömmel történt meg, hogy az egyik soproni játszótéren játszottak a gyermekei, s a szülő rövid időre magukra hagyta őket. Ekkor lépett oda hozzájuk egy idősebb úr. Csokit adott egyiküknek, majd azt mondta, hogy hazakíséri őt az édesapjához. El is indultak, amikor az anya észrevette őket, utánuk kiabált és a gyermek visszajött˝ - ez az egyik változat a gyermekrablási kísérletre.

Egy másik szerint a gyermekek bújócskáztak, amikor odament hozzájuk egy idős férfi. A történet folytatása innentől hasonló, mint a fent leírtakban.

Egy harmadik esetben a szülő fogadóórára ment, aki az iskolán belül magukra hagyta a két gyermekét. Ők kimentek az utcára, s ekkor találkoztak a férfival. A folytatás innentől már megegyezik az előző két változattal. - írja a Delmagyar.hu.

Egyik gyerekrablásos körlevél sem volt igaz


Az interneten évről évre megjelennek olyan körlevelek, melyekben arról van szó, hogy egy-egy városban valakik gyerekeket akarnak, akartak elrabolni. A Független Hírügynökség úgy tudja, eddig egyetlen ilyen eset sem bizonyult valósnak, a rendőrséghez általában feljelentés sem érkezik.

Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrség megvizsgálja ezeknek a leveleknek a valóságtartalmát, ha érkezik róluk bejelentés. Azonban ha érkezik, akkor a rendőrség megvizsgálja a valóságtartalmát és ha találnak bűncselekményre utaló jelet, akkor megteszik a megfelelő lépéseket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!