Magyarország

2011.03.02. 15:16

Ugyanott lubickolt Páva Zsolt és Mayer Mihály

<p>Több száz, egész évben korlátlan belépésre jogosító belépőt osztott ki évről-évre az önkormányzati tulajdonban álló harkányi gyógyfürdőbe Bédy István, Harkány ex-polgármestere, jelenleg megyei képviselő.</p>

A fontos személyek listáját számos fideszes baranya megyei képviselő, polgármester, rendőri vagy apehes vezető is szerepel, de megtalálható Mayer Mihály, volt pécsi megyéspüspök is.

Bédy István (Fidesz, E.H.E.) listájáról Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője írásban faggatta Pintér Sándort, miszerint "etikus és törvényes-e a baranyai és pécsi fideszes politikusok, rendőri vezetők és döntéshozók számára ajándékozott több száz ezer Ft-os harkányi VIP belépők ajándékozása?"

Pintér Sándor február 28-i válaszában az önkormányzatok önálló gazdálkodási jogát emelte ki, azt, hogy az önkormányzatok döntését az alkotmánybíróság, illetve a bíróság kizárólag jogszabálysértés esetén bírálhatja felül. Etikai kérdésekben a belügyminisztérium nem foglalhat állást.

Imri Sándor, Harkány jelenlegi független polgármestere a bama.hu-nak elmondta, sokan voltak a múltban, akikről nem tudni, hogy milyen indokkal jutottak hozzá a VIP jegyekhez, valamint kijelentette, megszüntetik a korábbi, egész évben korlátlan belépésre jogosító tiszteletjegyek rendszerét. Azzal kapcsolatban, hogy korábban kik és mi alapján juthattak VIP belépőhöz, a polgármester nem bocsátkozott részletekbe. Elmondása alapján sokan kaphattak akár jogosan is - megbecsült beosztásuk, vagy a településért végzett munkásságuk okán - tiszteletjegyet, viszont a gyógyfürdő és Harkány városa nem engedheti meg magának az effajta, nagy tételű jegyosztogatást - áll a hírportálon.

A VIP belépők főként két főre szóltak, de akad olyan is, aki plusz három, vagy plusz négy személyt vihetett magával wellnesszelni.
A listán egyébként 110 név szerepel, Páva Zsolt polgármester mellett van még szocialista és jobbikos politikus is, de megtalálható Mayer Mihály, volt pécsi megyéspüspök is.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!