Magyarország

2011.03.29. 11:31

Tribuszerné megint rendőrkézen

<p>Hatóság félrevezetése miatt gyanúsított lett márciusban a 90-es évek milliárdos csalássorozata kapcsán ismertté vált Tribuszer Zoltánné. A nő kölcsönöket kért, azzal az ígérettel, hogy haszonnal adja vissza a pénzt.</p>

Novemberben azonban az asszony azt mondta, hogy fegyveresek kirabolták és 40 millió forintját elvitték. Mostanra kiderült, hogy ebből csak a kölcsönkérés volt igaz.

Még 2010 decemberében a Bama.hu Baranya megyei hírportált kereste meg egy férfi azzal, hogy előzőleg Tribuszerné telefonon tett ajánlatot neki és másoknak is: egymilliós kölcsönre évi 60 százalékos kamatot ígért. Azt is mondta, hogy a határidő lejártáig havi 50 ezer forintot kapnak, a végén pedig a kamatokkal növelt teljes összeget. A havi pénzt hiába várták, Tribuszerné folyamatosan haladékot kért. Tribuszer Zoltánné akkor azt közölte: egy hónapja kirabolták, a rablás károsultjai rajta kívül még 13 ember, barátok, ismerősök, rokonok. Azt is mondta, hogy feljelentést tett és a többiek kára "januárban térülhet meg".

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kedden már arról tájékoztatott, hogy hatóság félrevezetése miatt feljelentést tettek az ügyészségen egy mecsekjánosi nő ellen, aki tavaly novemberben azt állította, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, ezért több hitelezőjét nem tudta időben kifizetni. A Független Hírügynökség úgy tudja, ezúttal is Tribuszernéről van szó.

A rendőrség azt is közölte, hogy az asszony feljelentése alapján akkor felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók aprólékosan minden információt végigjártak, így derült ki, hogy a feljelentő csak kitalálta a rablást. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást január 17-én, mely határozat ellen a feljelentő sem panaszt, sem kifogást nem tett.

Ezzel párhuzamosan ellene megindult az eljárás hatóság félrevezetése miatt. Emellett a megyei gazdaságvédelmis nyomozók is eljárást indítottak ellene, mégpedig a kölcsönügyek miatt. A gyanú szerint az asszony több magánembertől vett át különböző összegeket, hogy haszonnal adja vissza, de ezek végül alig vagy egyáltalán nem teljesültek. A nyomozók emiatt március közepén hallgatták ki gyanúsítottként az asszonyt, tizenkét rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás gyanújával. Az asszony tagadott, a nyomozás folytatódik.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!