Magyarország

2011.03.10. 06:39

Túl alacsony a Medina? - Népszabadság

<p>Egyelőre kérdéses, fenn kell-e tartani a Tolna megyei Medinán a három úgynevezett "réskitöltő" radarszázadot, ha itt építik meg végül a harmadik NATO-lokátort.</p>

A Népszabadság szerint ez a helyszín jóval alacsonyabban fekszik ugyanis, mint a Zengő vagy a Tubes, így a radar jóval szűkebb sávban "látna", szükség lenne a századok munkájára is. Szakemberek a lapnak azt állították, hogy több tízmilliárd forintba kerülne a századok laktanyáinak és felszerelésének felújítása. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a kormánynak Medinán nem kell tartania a pécsiekéhez hasonló civil ellenállástól, valamint engedélyt is kevesebbet kellene beszerezni a korábban kijelölt helyszínekhez képest. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán azt mondta: nem merült fel ellenvélemény a frakciók részéről a medinai helyszínnel kapcsolatban, de még vannak kérdések az ügyben.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!