Magyarország

2011.03.16. 15:06

Tanítási szünet betörés miatt egy fehérvári gimnáziumban

<p>Betörés miatt szünetel a tanítás szerdán a Vasvári Pál Gimnáziumban, Székesfehérváron. Amit lehetett, elvittek vagy összetörtek, megrongáltak a betörök a hét végén.</p>

Az igazgató azt mondja az elsődleges becslések szerint a kár meghaladja az egymillió forintot, de még nem tudni, mennyi műszaki eszközt, laptopot vittek el. A helyszínelés tart. Mindenkit hazaküldtek reggel az iskolából,  csütörtökön feltehetően már lesz tanítás.

Hatalmas pusztítást végeztek a betörők. A bútorok és helyiségek ajtaján nemcsak a zárakat feszítették fel, néhányra még lyukat is vágtak. A folyosókon, irodákban minden felborítottak, a szekrények tartamát a földre szórták. Az egész irodasort felfeszítették pénzt, laptopot, magnót vittek el. A páncélszekrényeket feszegették, az egyiket fémvágóval próbálták kinyitni, de egyiknél sem jártak sikerrel. A tanulók folyosón lévő szekrényeiből 100-150-et tönkretettek. Nem tudni pontosan, mekkora a kár. Az első becslések szerint a milliót is meghaladja - tudta meg a Független Hírügynökség Horváth Józseftől, az iskola igazgatójától.

Szerdán reggel a büfés fedezte fel a betörés nyomait, mert a büfé vasrácsát felfeszítve jutottak az épületbe a betörők. A helyszínelés még tart - mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!